Индустриальный техникум КТУ
Визитка | Новости | Немного из истории | Приёмная комисия | Специальности |
Просмотров 25420

   Правила прийомна 2009 рік

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ і НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРАВИЛА

прийому до Криворізького технічного університету

та його структурних підрозділів

у 2009 році

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом ректора Криворізького

технічного університету

«28» жовтня 2008р. № 331

 

 

 

 

 

 

Кривий Ріг - 2008

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Громадяни України мають право на безоплатну освіту в усіх державних та комунальних навчальних закладах незалежно від статі, раси, національності, соціального і майнового стану, роду та характеру занять, світоглядних переконань, належності до партій, ставлення до релігії, віросповідання, стану здоров’я, місця проживання та інших обставин. Їм  гарантується здобуття на конкурсній основі вищої освіти всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету в межах вимог державних стандартів, якщо вищу освіту за цим освітньо-кваліфікаційним рівнем громадянин здобуває вперше.

Громадяни України, які за станом здоров'я втратили можливість виконувати службові чи посадові обов'язки за отриманою раніше кваліфікацією, що підтверджується висновками медико-соціальної експертної комісії, мають право безоплатно здобувати вищу освіту за другим напрямом (спеціальністю) у державних та комунальних навчальних закладах.

Ці «Правила прийому...» є основним документом, що регламентує умови та порядок прийому до Криворізького технічного університету на освітньо-професійні програми підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста (магістра), підготовки до вступу іноземних громадян.

Криворізький технічний університет виконує освітню діяльність за ліцензією Міністерства освіти і науки України від 10.10.2007р. серії АВ № 363174 та сертифікатом про акредитацію від 10.10.2007 р. серія РД-IV № 040408 за статусом вищого навчального закладу IV рівня і видає документи про вищу освіту державного зразка. Ліцензія на здійснення освітньої діяльності та сертифікати з акредитованих напрямів підготовки представлені на стендах наочної інформації університету (м. Кривий Ріг, вул. ХХII партз’їзду, 11, кім.228) та на Веб-сторінці: www.ktu.edu.ua; "абітурієнту".

Прийом на навчання до університету здійснюється відповідно до Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-Ш, «Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 р. № 65, «Умов прийому до вищих навчальних закладів України» (наказ МОНУ №802, від 02.09.2008 р.).

Криворізький технічний університет, здійснюючи освітню діяльність, забезпечує підготовку за напрямами (спеціальностями), затвердженими постановами Кабінету Міністрів України від 24.05.97 № 507 «Про перелік напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за відповідними освітньо-кваліфікаційними рівнями» (із змінами), від 13.12.2006 № 1719 «Про перелік напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра» (із змінами) та від 20.06.2007 № 839 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста».

До Криворізького технічного університету приймаються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

Прийом на навчання в Криворізькому технічному університеті за освітньо-кваліфікаційними рівнями "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" ("магістр") проводиться за напрямами (спеціальностями), наведеними у Додатку 1.

Прийом осіб здійснюється в межах ліцензованого обсягу місць за освітньо-кваліфікаційними рівнями підготовки:

- молодшого спеціаліста - для здобуття неповної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації молодшого спеціаліста на базі здобутої повної загальної середньої освіти або на базі здобутої базової загальної середньої освіти з наданням можливості одночасно здобувати повну загальну середню освіту;

- бакалавра - для здобуття базової вищої освіти за напрямом підготовки та кваліфікації бакалавра на базі здобутої повної загальної середньої освіти або неповної вищої освіти;

- спеціаліста - для здобуття повної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації спеціаліста на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за відповідним напрямом підготовки;

- магістра - для здобуття повної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації магістра на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за відповідним напрямом підготовки. Прийом на підготовку за кошти фізичних (юридичних) осіб фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра здійснюється також на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

Університет здійснює прийом на конкурсній основі на навчання осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, зокрема для продовження навчання із скороченим терміном підготовки бакалавра за умови вступу на відповідний напрям підготовки. Форма навчання денна і заочна.

Нормативний зміст та термін навчання за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями визначається стандартами вищої освіти.

До участі в конкурсі щодо зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодших спеціалістів, бакалаврів допускаються особи, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту.

Особи з базовою загальною середньою освітою приймаються на перший курс вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (технікуми, які є структурними підрозділами Криворізького технічного університету) для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти.

Після доведення Міністерством освіти і науки України або іншими центральними органами виконавчої влади квот цільового прийому до КТУ на поточний навчальний рік рішенням приймальної комiсiї виділяються місця для цільового прийому в межах обсягу підготовки за державним замовленням, але їх кiлькiсть не перевищує 25% від державного замовлення з кожного напряму підготовки.

Організацію прийому до університету здійснює приймальна комісія, склад якої затверджений наказом ректора № 376 від 29.12.2007р. і яка діє згідно «Умов прийому до вищих навчальних закладів України», що затверджені Міністерством освіти і науки України (наказ №802 від 02.09.2008р., зареєстровані в Міністерстві юстиції України 24.09.2008р. за № 892/15583).

Головою приймальної комісії є ректор Криворізького технічного університету. Приймальна комісія діє згідно з «Положенням про приймальну комісію КТУ», затвердженим ректором університету. Конкурсний відбір вступників з загальноосвітніх предметів здійснюється приймальною комісією за сумою балів, зазначених у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти, виданого вступнику у поточному році. Додаткових вступних випробувань із загальноосвітніх предметів не проводиться (крім випадків, передбачених пунктами 6.2, 6.8 цих Правил).

Для проведення вступних випробувань на перший курс для окремих категорій вступників, визначених пунктом 6.2 цих Правил створюються предметні екзаменаційні комісії університету.

Для проведення вступних випробувань на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра) створюються фахові атестаційні комісії.

Для проведення вступних випробувань на навчання за скороченими програмами підготовки бакалавра на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, а також, скороченими програмами молодшого спеціаліста на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікований робітник створюються атестаційні комісії.

Для проведення співбесід з особами, яким надане право вступу за співбесідою згідно з Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», іноземних громадян створюються екзаменаційна комісія для проведення співбесід.

Склад предметних екзаменаційних комісій, екзаменаційних комісій для проведення співбесід, атестаційних та фахових атестаційних комісій затверджується наказом ректора університету.

Повноваження приймальної комісії, предметних екзаменаційних комісій, екзаменаційних комісій для проведення співбесід, атестаційних комісій, фахових атестаційних комісій структурних підрозділів університету, з питань організації прийому, визначаються ректором відповідно до «Положення про приймальну комісію університету».

Для організації і проведення прийому до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра) створюються приймальні комісії факультетів, які діють згідно з «Положенням про приймальну комісію КТУ» та «Положенням про організацію прийому до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра)».

Обсяги прийому на перший курс для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра в Криворізькому технічному університеті, а також обсяги підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста та магістра за рахунок коштів державного бюджету, визначаються щорічно Міністерством освіти і науки України з урахуванням видатків Державного бюджету.

Університет створює умови для ознайомлення вступників з ліцензією на здійснення освітньої діяльності, сертифікатами з акредитованих напрямів підготовки (спеціальностей).

Університет забезпечує дотримання прав громадян на освіту, установлених законодавством України, гласність і відкритість роботи приймальної комісії, об’єктивність оцінки можливостей і здібностей вступників.

 

1. УМОВИ ПРИЙОМУ ДО УНІВЕРСИТЕТУ ТА ЙОГО

СТРУКТУРНИХ ПІДРОЗДІЛІВ

1.1. Прийом до університету на всі освітньо-професійні програми підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра здійснюється за конкурсом незалежно від форми навчання та джерел фінансування навчання.

1.2. До університету та його структурних підрозділів приймаються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

1.3. Підготовка фахівців здійснюється за такими формами навчання:

- денна;

- заочна.

1.4. Освітню діяльність в університеті здійснюють структурні підрозділи:

- Гірничо-металургійний інститут: - гірничий факультет (ГФ); металургійний факультет (МФ); геолого-екологічний факультет (ГЕФ).

- Інженерно-технологічний інститут: - будівельний факультет (БФ); електротехнічний факультет (ЕТФ); механіко-машинобудівний факультет (ММФ); транспортний факультет (ТФ).

- Інститут економіки, інформаційних технологій та менеджменту: - економічний факультет (ЕФ); факультет інформаційних технологій  (ФІТ);

- Автотранспортний технікум;

- Гірничо-електромеханічний технікум;

- Гірничий технікум;

- Інгулецький технікум;

- Політехнічний технікум;

- Тернівський технікум.

1.5. Прийом документів від вступників на напрями підготовки (спеціальності), оформлення їх особових справ і проведення консультацій з питань майбутньої професії виконують відбіркові комісії, які створюються за наказом ректора.

1.6. Прийом до університету на освітньо-кваліфікаційні рівні підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра здійснюється за сумою балів із загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку (Додаток 2), зазначених у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти, виданого вступнику у поточному році.

1.7. Фінансування підготовки фахівців в університеті та його структурних підрозділах здійснюється:

- за рахунок видатків Державного бюджету України та місцевих бюджетів – за державним замовленням;

- за рахунок пільгових довгострокових кредитів;

- за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб.

Рішення щодо зарахування вступника з оплатою його навчання за рахунок пільгового довгострокового кредиту приймається за заявою вступника, що подається до приймальної комісії, на підставі результатів участі у конкурсі  відповідно до встановленої вищому навчальному закладу квоти.

1.7. Особи з базовою загальною середньою освітою приймаються на перший курс вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти.

До участі в конкурсі щодо зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра приймаються особи, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту та сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (оригінали або завірені копії) із загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку (Додаток 2), отриманого вступником в поточному році.

1.8. Прийом на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста та магістра здійснюється на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Прийом на підготовку освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за кошти фізичних, юридичних осіб фахівців може здійснюватися на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

1.9. Прийом заяв від абітурієнтів, для вступу до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, проводиться не більше ніж на два напрями підготовки (спеціальності), з обов'язковим зазначенням їх пріоритетності. Пріоритетність визначається вступником в межах однієї форми навчання (денна або заочна). При вступі на різні форми навчання (денна або заочна) та різні напрями підготовки (спеціальності) на денній та заочній формах навчання пріоритетність між формами навчання не визначається.

 

2. Порядок прийому документів

2.1. Прийом документів від вступників здійснюють відбіркові комісії університету та його структурних підрозділів.

2.2. Прийом документів на денну форму навчання розпочинається 29 червня 2009 року і закінчується:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста - 5 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра - 29 липня  2009 року.

Конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти та вступні випробування (для визначених у пунктах 6.2, 6.8 цих Правил прийому категорій вступників) на денну форму навчання проводиться:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста з 6 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра з 30 липня  2009 року.

Зарахування на денну форму навчання  проводиться:

- для навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста – не пізніше 22 серпня 2009 року;

- для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра не пізніше 10 серпня 2009 року.

2.3. Прийом документів на заочну форму навчання розпочинається 29 червня 2009 року і закінчується:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста - 22 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·     за кошти держбюджету – 10 серпня 2009 року;

·     за кошти фізичних, юридичних осіб - 26 серпня 2009 року.   

Конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти та вступні випробування (для визначених у пунктах 6.2, 6.8 цих Правил прийому категорій вступників) на заочну форму навчання проводиться:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста з 21 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·     за кошти держбюджету – з 30 липня 2009 року;

·     за кошти фізичних, юридичних осіб – з 27 серпня 2009 року.

Зарахування на заочну форму навчання  проводиться:

- для навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста – не пізніше 30 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·     за кошти держбюджету – не пізніше 20 серпня 2009 року;

·     за кошти фізичних, юридичних осіб не пізніше 30 серпня 2009 року.

2.4. Прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на денну та заочну форми навчання за скороченими програмами підготовки бакалавра на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, а також скороченими програмами підготовки молодшого спеціаліста на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника проводиться - для вступу до 30 серпня 2009 року.

2.5. Прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста та магістра проводиться до 5 серпня. Рішенням приймальної комісії за згодою Міністерства освіти і науки України прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста та магістра може бути подовжено до 30 серпня.

2.6. Вступники особисто подають до приймальної комісії заяву про вступ до університету, в якій вказують обраний освітньо-кваліфікаційний рівень і напрями підготовки (спеціальності), форму навчання, джерело фінансування підготовки. У заяві фіксуються: факт ознайомлення вступника з правилами прийому, наявністю ліцензії, сертифікатом про державну акредитацію обраних напрямів підготовки (спеціальності), ознайомлення з датою подачі оригіналів документів про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, додатка до нього державного зразка, медичної довідки та сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти. Заява стверджується особистим підписом вступника.

До заяви вступник додає:

- документ державного зразка про повну загальну середню освіту (документ про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень або документ про базову загальну середню освіту) і додаток до нього, оригінали або завірені копії (за особистим вибором);

- медичну довідку за формою 086-о (оригінал або її завірену копію);

- 6 фотокарток розміром 3 х 4 см;

- сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (оригінал або завірену копію) з загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку вступних випробувань (Додаток 2), для участі у конкурсі щодо вступу на обраний вступником напрям підготовки (спеціальність).

- копії паспорта та ідентифікаційного коду (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта);

- договір на повну компенсацію витрат на навчання за обраною освітньо-професійною програмою підготовки (при вступі на місця, що фінансуються за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб).

Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта, та паспорт одного з батьків) для засвідчення громадянства України, військовий квиток (посвідчення про приписку допризовної дільниці), оригінал документа про рівень освіти та додаток до нього, оригінал сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти та оригінал медичної довідки за формою 086-о (при поданні їх копій) вступник пред’являє особисто.

Усі ксерокопії документів завіряються за оригіналом в приймальній ко

   Правила Прийому

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ і НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРАВИЛА

прийому до Криворізького технічного університету

та його структурних підрозділів

у 2009 році

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом ректора Криворізького

технічного університету

«28» жовтня 2008р. № 331

 

 

 

 

 

 

Кривий Ріг - 2008

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Громадяни України мають право на безоплатну освіту в усіх державних та комунальних навчальних закладах незалежно від статі, раси, національності, соціального і майнового стану, роду та характеру занять, світоглядних переконань, належності до партій, ставлення до релігії, віросповідання, стану здоров’я, місця проживання та інших обставин. Їм  гарантується здобуття на конкурсній основі вищої освіти всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету в межах вимог державних стандартів, якщо вищу освіту за цим освітньо-кваліфікаційним рівнем громадянин здобуває вперше.

Громадяни України, які за станом здоров'я втратили можливість виконувати службові чи посадові обов'язки за отриманою раніше кваліфікацією, що підтверджується висновками медико-соціальної експертної комісії, мають право безоплатно здобувати вищу освіту за другим напрямом (спеціальністю) у державних та комунальних навчальних закладах.

Ці «Правила прийому...» є основним документом, що регламентує умови та порядок прийому до Криворізького технічного університету на освітньо-професійні програми підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста (магістра), підготовки до вступу іноземних громадян.

Криворізький технічний університет виконує освітню діяльність за ліцензією Міністерства освіти і науки України від 10.10.2007р. серії АВ № 363174 та сертифікатом про акредитацію від 10.10.2007 р. серія РД-IV № 040408 за статусом вищого навчального закладу IV рівня і видає документи про вищу освіту державного зразка. Ліцензія на здійснення освітньої діяльності та сертифікати з акредитованих напрямів підготовки представлені на стендах наочної інформації університету (м. Кривий Ріг, вул. ХХII партз’їзду, 11, кім.228) та на Веб-сторінці: www.ktu.edu.ua; "абітурієнту".

Прийом на навчання до університету здійснюється відповідно до Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-Ш, «Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 р. № 65, «Умов прийому до вищих навчальних закладів України» (наказ МОНУ №802, від 02.09.2008 р.).

Криворізький технічний університет, здійснюючи освітню діяльність, забезпечує підготовку за напрямами (спеціальностями), затвердженими постановами Кабінету Міністрів України від 24.05.97 № 507 «Про перелік напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за відповідними освітньо-кваліфікаційними рівнями» (із змінами), від 13.12.2006 № 1719 «Про перелік напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра» (із змінами) та від 20.06.2007 № 839 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста».

До Криворізького технічного університету приймаються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

Прийом на навчання в Криворізькому технічному університеті за освітньо-кваліфікаційними рівнями "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" ("магістр") проводиться за напрямами (спеціальностями), наведеними у Додатку 1.

Прийом осіб здійснюється в межах ліцензованого обсягу місць за освітньо-кваліфікаційними рівнями підготовки:

- молодшого спеціаліста - для здобуття неповної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації молодшого спеціаліста на базі здобутої повної загальної середньої освіти або на базі здобутої базової загальної середньої освіти з наданням можливості одночасно здобувати повну загальну середню освіту;

- бакалавра - для здобуття базової вищої освіти за напрямом підготовки та кваліфікації бакалавра на базі здобутої повної загальної середньої освіти або неповної вищої освіти;

- спеціаліста - для здобуття повної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації спеціаліста на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за відповідним напрямом підготовки;

- магістра - для здобуття повної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації магістра на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за відповідним напрямом підготовки. Прийом на підготовку за кошти фізичних (юридичних) осіб фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра здійснюється також на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

Університет здійснює прийом на конкурсній основі на навчання осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, зокрема для продовження навчання із скороченим терміном підготовки бакалавра за умови вступу на відповідний напрям підготовки. Форма навчання денна і заочна.

Нормативний зміст та термін навчання за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями визначається стандартами вищої освіти.

До участі в конкурсі щодо зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодших спеціалістів, бакалаврів допускаються особи, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту.

Особи з базовою загальною середньою освітою приймаються на перший курс вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (технікуми, які є структурними підрозділами Криворізького технічного університету) для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти.

Після доведення Міністерством освіти і науки України або іншими центральними органами виконавчої влади квот цільового прийому до КТУ на поточний навчальний рік рішенням приймальної комiсiї виділяються місця для цільового прийому в межах обсягу підготовки за державним замовленням, але їх кiлькiсть не перевищує 25% від державного замовлення з кожного напряму підготовки.

Організацію прийому до університету здійснює приймальна комісія, склад якої затверджений наказом ректора № 376 від 29.12.2007р. і яка діє згідно «Умов прийому до вищих навчальних закладів України», що затверджені Міністерством освіти і науки України (наказ №802 від 02.09.2008р., зареєстровані в Міністерстві юстиції України 24.09.2008р. за № 892/15583).

Головою приймальної комісії є ректор Криворізького технічного університету. Приймальна комісія діє згідно з «Положенням про приймальну комісію КТУ», затвердженим ректором університету. Конкурсний відбір вступників з загальноосвітніх предметів здійснюється приймальною комісією за сумою балів, зазначених у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти, виданого вступнику у поточному році. Додаткових вступних випробувань із загальноосвітніх предметів не проводиться (крім випадків, передбачених пунктами 6.2, 6.8 цих Правил).

Для проведення вступних випробувань на перший курс для окремих категорій вступників, визначених пунктом 6.2 цих Правил створюються предметні екзаменаційні комісії університету.

Для проведення вступних випробувань на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра) створюються фахові атестаційні комісії.

Для проведення вступних випробувань на навчання за скороченими програмами підготовки бакалавра на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, а також, скороченими програмами молодшого спеціаліста на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікований робітник створюються атестаційні комісії.

Для проведення співбесід з особами, яким надане право вступу за співбесідою згідно з Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», іноземних громадян створюються екзаменаційна комісія для проведення співбесід.

Склад предметних екзаменаційних комісій, екзаменаційних комісій для проведення співбесід, атестаційних та фахових атестаційних комісій затверджується наказом ректора університету.

Повноваження приймальної комісії, предметних екзаменаційних комісій, екзаменаційних комісій для проведення співбесід, атестаційних комісій, фахових атестаційних комісій структурних підрозділів університету, з питань організації прийому, визначаються ректором відповідно до «Положення про приймальну комісію університету».

Для організації і проведення прийому до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра) створюються приймальні комісії факультетів, які діють згідно з «Положенням про приймальну комісію КТУ» та «Положенням про організацію прийому до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста (магістра)».

Обсяги прийому на перший курс для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра в Криворізькому технічному університеті, а також обсяги підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста та магістра за рахунок коштів державного бюджету, визначаються щорічно Міністерством освіти і науки України з урахуванням видатків Державного бюджету.

Університет створює умови для ознайомлення вступників з ліцензією на здійснення освітньої діяльності, сертифікатами з акредитованих напрямів підготовки (спеціальностей).

Університет забезпечує дотримання прав громадян на освіту, установлених законодавством України, гласність і відкритість роботи приймальної комісії, об’єктивність оцінки можливостей і здібностей вступників.

 

1. УМОВИ ПРИЙОМУ ДО УНІВЕРСИТЕТУ ТА ЙОГО

СТРУКТУРНИХ ПІДРОЗДІЛІВ

1.1. Прийом до університету на всі освітньо-професійні програми підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра здійснюється за конкурсом незалежно від форми навчання та джерел фінансування навчання.

1.2. До університету та його структурних підрозділів приймаються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

1.3. Підготовка фахівців здійснюється за такими формами навчання:

- денна;

- заочна.

1.4. Освітню діяльність в університеті здійснюють структурні підрозділи:

- Гірничо-металургійний інститут: - гірничий факультет (ГФ); металургійний факультет (МФ); геолого-екологічний факультет (ГЕФ).

- Інженерно-технологічний інститут: - будівельний факультет (БФ); електротехнічний факультет (ЕТФ); механіко-машинобудівний факультет (ММФ); транспортний факультет (ТФ).

- Інститут економіки, інформаційних технологій та менеджменту: - економічний факультет (ЕФ); факультет інформаційних технологій  (ФІТ);

- Автотранспортний технікум;

- Гірничо-електромеханічний технікум;

- Гірничий технікум;

- Інгулецький технікум;

- Політехнічний технікум;

- Тернівський технікум.

1.5. Прийом документів від вступників на напрями підготовки (спеціальності), оформлення їх особових справ і проведення консультацій з питань майбутньої професії виконують відбіркові комісії, які створюються за наказом ректора.

1.6. Прийом до університету на освітньо-кваліфікаційні рівні підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра здійснюється за сумою балів із загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку (Додаток 2), зазначених у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти, виданого вступнику у поточному році.

1.7. Фінансування підготовки фахівців в університеті та його структурних підрозділах здійснюється:

- за рахунок видатків Державного бюджету України та місцевих бюджетів – за державним замовленням;

- за рахунок пільгових довгострокових кредитів;

- за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб.

Рішення щодо зарахування вступника з оплатою його навчання за рахунок пільгового довгострокового кредиту приймається за заявою вступника, що подається до приймальної комісії, на підставі результатів участі у конкурсі  відповідно до встановленої вищому навчальному закладу квоти.

1.7. Особи з базовою загальною середньою освітою приймаються на перший курс вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти.

До участі в конкурсі щодо зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра приймаються особи, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту та сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (оригінали або завірені копії) із загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку (Додаток 2), отриманого вступником в поточному році.

1.8. Прийом на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста та магістра здійснюється на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Прийом на підготовку освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за кошти фізичних, юридичних осіб фахівців може здійснюватися на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

1.9. Прийом заяв від абітурієнтів, для вступу до університету на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, проводиться не більше ніж на два напрями підготовки (спеціальності), з обов'язковим зазначенням їх пріоритетності. Пріоритетність визначається вступником в межах однієї форми навчання (денна або заочна). При вступі на різні форми навчання (денна або заочна) та різні напрями підготовки (спеціальності) на денній та заочній формах навчання пріоритетність між формами навчання не визначається.

 

2. Порядок прийому документів

2.1. Прийом документів від вступників здійснюють відбіркові комісії університету та його структурних підрозділів.

2.2. Прийом документів на денну форму навчання розпочинається 29 червня 2009 року і закінчується:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста - 5 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра - 29 липня  2009 року.

Конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти та вступні випробування (для визначених у пунктах 6.2, 6.8 цих Правил прийому категорій вступників) на денну форму навчання проводиться:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста з 6 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра з 30 липня  2009 року.

Зарахування на денну форму навчання  проводиться:

- для навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста – не пізніше 22 серпня 2009 року;

- для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра не пізніше 10 серпня 2009 року.

2.3. Прийом документів на заочну форму навчання розпочинається 29 червня 2009 року і закінчується:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста - 22 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·       за кошти держбюджету – 10 серпня 2009 року;

·       за кошти фізичних, юридичних осіб - 26 серпня 2009 року.           

Конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти та вступні випробування (для визначених у пунктах 6.2, 6.8 цих Правил прийому категорій вступників) на заочну форму навчання проводиться:

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста з 21 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·       за кошти держбюджету – з 30 липня 2009 року;

·       за кошти фізичних, юридичних осіб – з 27 серпня 2009 року.       

Зарахування на заочну форму навчання  проводиться:

- для навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста – не пізніше 30 серпня 2009 року;

- для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра:

·       за кошти держбюджету – не пізніше 20 серпня 2009 року;

·       за кошти фізичних, юридичних осіб не пізніше 30 серпня 2009 року.

2.4. Прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на денну та заочну форми навчання за скороченими програмами підготовки бакалавра на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, а також скороченими програмами підготовки молодшого спеціаліста на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника проводиться - для вступу до 30 серпня 2009 року.

2.5. Прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста та магістра проводиться до 5 серпня. Рішенням приймальної комісії за згодою Міністерства освіти і науки України прийом документів, проведення фахових вступних випробувань та зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста та магістра може бути подовжено до 30 серпня.

2.6. Вступники особисто подають до приймальної комісії заяву про вступ до університету, в якій вказують обраний освітньо-кваліфікаційний рівень і напрями підготовки (спеціальності), форму навчання, джерело фінансування підготовки. У заяві фіксуються: факт ознайомлення вступника з правилами прийому, наявністю ліцензії, сертифікатом про державну акредитацію обраних напрямів підготовки (спеціальності), ознайомлення з датою подачі оригіналів документів про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, додатка до нього державного зразка, медичної довідки та сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти. Заява стверджується особистим підписом вступника.

До заяви вступник додає:

- документ державного зразка про повну загальну середню освіту (документ про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень або документ про базову загальну середню освіту) і додаток до нього, оригінали або завірені копії (за особистим вибором);

- медичну довідку за формою 086-о (оригінал або її завірену копію);

- 6 фотокарток розміром 3 х 4 см;

- сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (оригінал або завірену копію) з загальноосвітніх предметів, що відповідають переліку вступних випробувань (Додаток 2), для участі у конкурсі щодо вступу на обраний вступником напрям підготовки (спеціальність).

- копії паспорта та ідентифікаційного коду (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта);

- договір на повну компенсацію витрат на навчання за обраною освітньо-професійною програмою підготовки (при вступі на місця, що фінансуються за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб).

Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта, та паспорт одного з батьків) для засвідчення громадянства України, військовий квиток (посвідчення про приписку допризовної дільниці), оригінал документа про рівень освіти та додаток до нього, оригінал сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти та оригінал медичної довідки за формою 086-о (при поданні їх копій) вступник пред’являє особисто.

Усі ксерокопії документів завіряються за оригіналом в приймальній комісії університету, або в установленому порядку.

Для вступу на місця державного замовлення призери ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, учасники міжнародних олімпіад та призери Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України, які мають право на зарахування, подають оригінали всіх документів.

Інші документи подаються вступником, якщо він претендує на пільги, встановлені законодавством України або викликані обумовленими обмеженнями для вступу на навчання за відповідними напрямами підготовки (спеціальностями), установленими нормативно–правовими актами, у терміни, визначені для подання документів. Несвоєчасна подача цих документів позбавляє врахування пільг при конкурсному зарахуванні.

2.7. Особи, які поновлюються (переводяться з інших вищих навчальних закладів) на наступні курси навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра особисто подають:

- заяву про вступ (у разі переведення з іншого вищого навчального закладу - заяву зі згодою вищого навчального закладу, де навчалася особа);

- документ державного зразка про базову (повну) вищу освіту, додаток та копію додатка, що завірена в установленому порядку, чи документ про повну загальну середню освіту та академічну довідку встановле

 

   Контакты

Кривой Рог
Терновской
Юрия Смирного, 47
(0564) 35 13 38
Электронная почта



Наверх | Распечатать | Отложить в заметки | Редактировать

© MirUslug.info